Meteen naar de inhoud

Schwalmhuette

Navigatie Menu

Wat is er te zien?

Grossglockner

De Grossglockner is een iconische bergtop in de Alpen, gelegen op de grens tussen Oostenrijk en Italië. Met een hoogte van 3.798 meter is het de hoogste berg in Oostenrijk en een populaire bestemming voor toeristen en bergbeklimmers.

De berg is vernoemd naar de Duitse cartograaf Franz Xaver von Wulfen, die de berg in de 18e eeuw opgemeten heeft en de naam “Glockner” heeft gegeven vanwege de vorm van de berg, die op een klok lijkt. “Gross” betekent in het Duits “groot”, dus de naam Grossglockner betekent letterlijk “grote klokkenberg”.

Een van de meest populaire manieren om de Grossglockner te bezoeken is via de Grossglockner Hochalpenstrasse, een prachtige bergweg die zich uitstrekt over 48 kilometer en 36 bochten heeft. De weg begint in het stadje Bruck en loopt door de Hohe Tauern, het grootste nationale park van Oostenrijk, voordat hij eindigt bij de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op de berg.

Naast de Grossglockner zijn er nog tal van andere bergtoppen te bewonderen langs de route, waaronder de Pasterze-gletsjer, de grootste gletsjer in Oostenrijk. Het is ook mogelijk om te stoppen bij verschillende uitzichtpunten en wandelpaden langs de weg, waaronder de Edelweissspitze, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen.

Voor bergbeklimmers biedt de Grossglockner ook een uitdaging. Het beklimmen van de berg vereist een goede fysieke conditie en klimervaring, maar beloont klimmers met een onvergetelijke ervaring en een prachtig uitzicht vanaf de top. Er zijn verschillende routes naar de top, waarvan de meest populaire de Stüdlgrat-route is.

Al met al is de Grossglockner een prachtige berg en een must-see bestemming voor liefhebbers van de natuur en de bergen. Of je nu wilt genieten van het uitzicht vanaf de weg, wilt wandelen in de bergen of de top wilt beklimmen, de Grossglockner biedt voor elk wat wils.